![]() |
http://www.facebook.com/SlowKitchen |
The Kitchen este un
fel de magazin cu mancare gatita. E vorba de un spatiu de aproximativ 30 de
metri patrati, asezati mai mult pe lung, ocupat in mare parte de o vitrina
calda in care sunt etalate vreo trei feluri principale, vreo trei garnituri sau
feluri vegetariene, depinde cum vrei sa intelegi, si vreo doua deserturi. Cei
de la The Kitchen nu se pot lauda cu o mare varietate, dar poate ca este mai
bine asa, ca sa nu patim ca magarul lui Buridan. In schimb, oamenii se lauda ca
mancarea lor este Slow Food, adica nici macar ca la mama acasa, care, zic ei,
ar fi pus Vegeta in ciorba, ci asa ca la mamaia, care, saraca, nu aflase inca
de “scurtaturile” culinare. Tot e la moda acum: daca nu stiati, Slow Food este
noul Fast Food!
Din cate inteleg de la
vorbareata si preocupata domnisoara care serveste, umple casolete, taie
bonurile fiscale, spala vase, da restul, sterge mesele, vorbeste cu clientii,
uneori chiar si in engleza (poate o fi chiar proprietara?) meniul este in
fiecare zi altul, dupa toanele bucatarului Coco. Acest artist al polonicului,
inspirat de plimbarea zilnica prin piata, “tranteste” niste creatii originale
asa cum ii dicteaza chef-ul din el si oferta taranilor bruneti de la Matache.
![]() |
http://www.facebook.com/SlowKitchen |
In ceea ce priveste
gustul mancarii nu pot sa spun ca am avut o experienta de neuitat, dar m-am
bucurat ca am putut sa mananc ceva diferit de obisnuitele meniuri de pranz
concepute ca sa iasa la pret, nu ca sa fie comestibile. Chiar pare o mancare
facuta cu grija, care seamana, intr-adevar, mai degraba cu mancarea gatita
acasa, decat cu cea de restaurant.
Nu stiu daca numele
The Kitchen este tocmai potrivit daca tinem cont de faptul ca mancarea nu se
pregateste la fata locului, ci intr-o bucatarie aflata in cu totul alta parte.
Ma rog, la chiriile care sunt in zona, asta chiar nu e o idee rea (pentru patroni!).
Daca te grabesti poti
sa iti iei comanda la pachet, dar daca nu vrei sa mananci iarasi pe tastatura,
te poti aseza la una dintre cele trei mese inalte din magazin. Si uite asa, in
timp ce intingi cu painea din maia proaspata in farfurie, ai ocazia sa te mai
uiti de jur imprejur si sa vezi ca de aici poti sa mai cumperi diverse
preparate bio – eco – traditionale – tipice – fara conservanti – fara E-uri –
fara aditivi – fara potentiatori etc, de la gemuri si dulceturi, la vinuri sau
paine.
Una peste alta, la
final am avut de platit pentru un fel de mancare gatita (fara garnitura, ca nu
era cazul), painea aferenta, un dulce si o apa plata vreo 40 de lei, cu tot cu
un mic bacsis.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu